Category General Knowledge
Part International Books & Authors
Question No. 25
Time 25 Minuts




1. Who wrote "Convenience Store Woman"?

a) Khaled Hosseini
b) Antoine de Saint
c) Sayaka Murata
d) Chimamanda Ngozi Adichie

Ans- c) Sayaka Murata.

2. Who wrote "A Man Called Ove"?

a) Fredrik Backman
b) Elena Ferrante
c) Carlos Ruiz Zafon
d) Mikhail Bulgakov

Ans- a) Fredrik Backman.

3. Who wrote "The Girl With the Dragon Tattoo"?

a) Khaled Hosseini
b) Antoine de Saint
c) Carlos Ruiz Zafon
d) Stieg Larsson

Ans- d) Stieg Larsson.

4. Who wrote "Americanah"?

a) Elena Ferrante
b) Fredrik Backman
c) Chimamanda Ngozi Adichie
d) Khaled Hosseini

Ans- Chimamanda Ngozi Adichie.

5. Who wrote "A Thousand Splendid Suns"?

a) Paulo Coelho
b) Gabriel Garcia Márquez
c) Khaled Hosseini
d) Anne Frank

Ans- c) Khaled Hosseini.

6. Who wrote "Love in the Time of Cholera"?

a) Oyinkan Braithwaite
b) Vladimir Nabokov
c) Elie Wiesel
d) Gabriel García Marquez

Ans- d) Gabriel García Marquez.

7. Who wrote "War and Peace"?

a) Khaled Hosseini
b) Leo Tolstoy
c) Carlos Ruiz Zafon
d) Stieg Larsson

Ans- b) Leo Tolstoy.

8. Who wrote " Pride and Prejudice"?

a) Fredrik Backman
b) Elena Ferrante
c) Jane Austen
d) Mikhail Bulgakov

Ans- c) Jane Austen.

9. Who wrote " Crime and Punishment "?

a) Fyodor Dostoevsky
b) Albert Camus
c) Franz Kafka
d) Daphne du Maurier

Ans- a) Fyodor Dostoevsky.

10. Who wrote "Anna Karenina"?

a) Khaled Hosseini
b) Carlos Ruiz Zafon
c) Leo Tolstoy
d) Mikhail Bulgakov

Ans- c) Leo Tolstoy.

11. Who wrote "Things Fall Apart"?

a) Paulo Coelho
b) Chinua Achebe
c) Haruki Murakami
d) Khaled Hosseini

Ans- b) Chinua Achebe.

12. Who wrote " Kafka on the Shore"?

a) Fredrik Backman
b) Elena Ferrante
c) Jane Austen
d) Haruki Murakami

Ans- d) Haruki Murakami.

13. Who wrote "Rebecca"?

a) Oyinkan Braithwaite
b) Vladimir Nabokov
c) Elie Wiesel
d) Daphne du Maurier

Ans- d) Daphne du Maurier.

14. Who wrote "The Alchemist"?

a) Paulo Coelho
b) Chinua Achebe
c) Franz Kafka
d) Albert Camus

Ans- a) Paulo Coelho.

15. Who wrote "The Tragedie of Macbeth "?

a) Oyinkan Braithwaite
b) Vladimir Nabokov
c) William Shakespeare
d) Chinua Achebe

Ans- c) William Shakespeare.

16. Who wrote "Don Quixote"?

a) Miguel de Cervantes
b) Carlos Ruiz Zafon
c) Leo Tolstoy
d) Mikhail Bulgakov

Ans- a) Miguel de Cervantes.

17. Who wrote "The Red and the Black"?

a) Stendhal
b) Italo Calvino
c) Marcel Proust
d) Aleksandr Pushkin

Ans- a) Stendhal.

18. Who wrote "The Last Temptation of Christ"?

a) Robert Louis Stevenson
b) Nikos Kazantzakis
c) Haruki Murakami
d) Salman Rushdie

Ans- b) Nikos Kazantzakis.

19. Who wrote "Muppet Treasure Island"?

a) Paulo Coelho
b) Chinua Achebe
c) Franz Kafka
d) Robert Louis Stevenson

Ans- d) Robert Louis Stevenson

20. Who wrote "Full of Life "?

a) Fredrik Backman
b) Elena Ferrante
c) John Fante
d) Isaac Asimov

Ans- c) John Fante

21. Who wrote "La criada de la granja"?

a) Guy de Maupassant
b) Italo Calvino
c) Marcel Proust
d) Aleksandr Pushkin

Ans- a) Guy de Maupassan

22. Who wrote "Pantaleon"?

a) Paulo Coelho
b) Chinua Achebe
c) Mario Vargas Llosa
d) Herman Melville

Ans- c) Mario Vargas Llosa

23. Who wrote "Sherlock Holmes"?

a) Miguel de Cervantes
b) Carlos Ruiz Zafon
c) Leo Tolstoy
d) Sir Arthur Ignatius Conan Doyle

Ans- d) Sir Arthur Ignatius Conan Doyle

24. Who wrote "Journey to the Center of the Earth "?

a) Fredrik Backman
b) Jules Verne
c) John Fante
d) Isaac Asimov

Ans- b) Jules Verne.

25. Who wrote "The Unbearable Lightness of Being"?

a) Milan Kundera
b) Vladimir Nabokov
c) Elie Wiesel
d) Daphne du Maurier

Ans- a) Milan Kundera